Protecția respiratorie


Protecţia respiratorie presupune identificarea factorilor de risc şi alegerea corectă a echipamentelor pentru eliminarea acestora. Factorii de risc pot fi de tip pulberi (praf, particule, aerosoli) sau de tip gaz.

Pe lângă natura factorului de risc trebuie luată în calcul şi densitatea substanţei nocive în atmosfera ambiantă. Concentraţia substanţelor dăunătoare se măsoară în ppm (părţi per milion) iar echivalenţa procentuală se face aritmetic şi determină clasa de protecţie:

Clasa 1 = concentraţie de poluant mai mică decât 0,1%, adică 1.000 ppm.

Clasa 2 = concentraţie mai mică decât 0,5%, adică 5.000 ppm.

Clasa 3 = concentraţie mai mică decât 1% adică 10.000 ppm.

În funcţie de modul de expunere a lucrătorului la factorii de risc se definesc următorii parametri: VLE – Valoarea Limită de Expunere pe termen scurt, care nu trebuie să depăşească 15 minute şi nu mai mult de 4 ori pe zi, cu minim 60 de minute între expuneri; VME – Valoarea Medie de Expunere, care reprezintă limita medie de expunere timp de 8 ore, măsurată în ppm.

Aceste valori sunt indicate în normele europene pentru fiecare tip de substanţă în parte şi determină tipul de mască necesar (semimască sau mască integrală) precum şi tipul de filtru necesar.

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.