Protecția auditivă


Articolele pentru protecţia auditivă au rolul de a proteja împotriva riscului de expunere la zgomote de intensitate periculoasă. Zgomotele pot avea naturi diferite; întâlnim zgomote stabile (cu intensitate aproximativ constantă), zgomote fluctuante (cu intensitate variabilă), intermitente (cu intensitate constantă, dar cu durată de expunere medie), pulsatorii (cu durată de expunere mică).

Caracteristicile principale ale zgomotelor sunt înălţimea (măsurată în Hz) şi intensitatea (dB). Cerinţele articolelor de protecţie auditivă sunt de a atenua zgomotul ambiant până la nivelul de 80-85 dB, nivel care este considerat a fi confortabil şi nevătămator.

Diferenţa dintre nivelul de zgomot ambiental şi nivelul standard de 85 dB se numeşte SNR (Single Number Rating) şi reprezintă criteriul principal de clasificare a articolelor de protecţie auditivă. În funcţie de durata şi nivelul zgomotului putem întâlni următoarele situaţii:

1. Expunere timp de 8 ore la un nivel de zgomot cuprins între 75–80 dB = Aparatul de protecţie auditivă se recomandă.

2. Expunere timp de 8 ore la un nivel de zgomot cuprins între 80-85 dB = Aparatul de protecţie auditivă trebuie să fie permanent la dispoziţia lucrătorului iar dacă nivelul zgomotului depăşeşte 85 dB aparatul de protecţie auditivă trebuie purtat obligatoriu.

Aparatele de protecţie auditivă pot fi interne (dopuri de urechi) sau externe (căşti antifoane cu prindere pe cap, cu prindere pe cască). Unele căşti antifoane pot fi echipate cu difuzoare şi aparate de radio sau cu difuzoare şi microfoane pentru sisteme de radiocomunicaţii.

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.