Protecţia la înălţime


Lucrul la înălţime presupune un risc permanent de cădere. Asigurarea împotriva acestui risc presupune existenţa unui ansamblu de elemente cu roluri distincte care acţionează împreună. Aceste produse (ham anticădere, mijloace de legătură, piese de ancorare, sisteme de pozitionare in timpul lucrului, absorbant de şoc, sisteme anticădere autoretractabile, accesorii) sunt reglementate de Directiva 89/686/CEE şi normele europene privind echipamentele individuale de protecţie (EIP).

Componenţa minimă a unui sistem de protecţie anticădere este: punctul sau mijlocul de ancorare (partea fixă sau flexibilă care asigură suportul), opritorul de cădere (elementul care atunci când apare deplasarea bruscă în jos produce blocarea acestuia), amortizorul de şoc (element care absoarbe energia corpului aflat în cădere până la un nivel care nu este dăunător), mijlocul de legătură (frânghie sau chingă textilă care face legătura între mijlocul de fixare şi ham) şi hamul de protecţie (care asigură fixarea corpului şi disiparea energiei de cădere uniform asupra sa).

Clasificarea, construcţia şi performanţele echipamentelor pentru protecţia lucrului la înălţime pleacă de la necesitatea de a înlătura riscurile existente şi pentru fiecare tip de situaţie în parte există soluţii constructive şi funcţionale standardizate la nivel European. Cunoaşterea în detaliu a riscurilor la fiecare loc de muncă este esenţială în alegerea corectă a echipamentului de protecţie necesar.

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.