Protecţia la înălţime
Cățărători cu prindere directă și pinteni SP 101
Dispozitiv de instalare frânghie DT 720
Cățărători cu pinteni DR 1
Cățărători cu pinteni DR 2A
Cățărători cu pinteni DR 3A
Cățărători cu pinteni DR 4
Cățărători cu prindere directă fără pinteni SP 401
Cățărători cu prindere directă și role de sprijin SP 203
Cățărători cu pinteni pentru stâlpi subțiri SP 103
Pinteni scurți SP 051 SP 052
Pinteni lungi SP 052 SP 054
Coardă statică 14 mm
Coardă statică 12 mm
Coardă statică 10,5 mm
Coardă statică 8 mm
Coardă statică 6 mm
Lucrul la înălţime presupune un risc permanent de cădere. Asigurarea împotriva acestui risc presupune existenţa unui ansamblu de elemente cu roluri distincte care acţionează împreună. Aceste produse (ham anticădere, mijloace de legătură, piese de ancorare, sisteme de pozitionare in timpul lucrului, absorbant de şoc, sisteme anticădere autoretractabile, accesorii) sunt reglementate de Directiva 89/686/CEE şi normele europene privind echipamentele individuale de protecţie (EIP).
Componenţa minimă a unui sistem de protecţie anticădere este: punctul sau mijlocul de ancorare (partea fixă sau flexibilă care asigură suportul), opritorul de cădere (elementul care atunci când apare deplasarea bruscă în jos produce blocarea acestuia), amortizorul de şoc (element care absoarbe energia corpului aflat în cădere până la un nivel care nu este dăunător), mijlocul de legătură (frânghie sau chingă textilă care face legătura între mijlocul de fixare şi ham) şi hamul de protecţie (care asigură fixarea corpului şi disiparea energiei de cădere uniform asupra sa).
Clasificarea, construcţia şi performanţele echipamentelor pentru protecţia lucrului la înălţime pleacă de la necesitatea de a înlătura riscurile existente şi pentru fiecare tip de situaţie în parte există soluţii constructive şi funcţionale standardizate la nivel European. Cunoaşterea în detaliu a riscurilor la fiecare loc de muncă este esenţială în alegerea corectă a echipamentului de protecţie necesar.