Îmbrăcăminte pentru fasonatori


Fasonatorii mecanici sunt expuși unui număr mare de factori de risc, de facturi și intensități diferite. Cel mai mare pericol îl constituie lanțul motofierăstrăului, aflat în mișcare cu viteză mare, între 16 și 28 m/s. Dacă din diferite motive motofierăstrăul este scăpat din control lama poate ajunge în contact cu diferite părți ale corpului (mâini, picioare, bust) iar impactul poate fi cauzator de moarte sau invaliditate permanentă. De aceea, se impune purtarea de echipament individual de protecție adecvat tipului de motofierăstrău utilizat. Clasificarea claselor de protecţie se face în funcţie de viteza lanţului, astfel:

Clasa 0: 16 m/s

Clasa 1: 20 m/s

Clasa 2: 24 m/s

Clasa 3: 28 m/s

Îmbrăcămintea pentru fasonatori are rolul de a proteja părțile corpului de acțiunea vătămătoare a lanțului de motofierăstrău. Acest obiectiv se atinge prin inserarea în construcția echipamentului a unor straturi speciale din materiale destinate să blocheze mișcarea lanțului. 

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.