Mănuşi de unică folosinţă


Mănuşile de unică folosinţă se realizează dintr-o varietate mare de materiale, fiecare dintre ele cu proprietăţi şi avantaje specifice. Nitrilul este un compus sintetic care este net superior multor alte materiale, este 100% lipsit de compuşi alergeni, este mai rezistent la înţepătură decât latexul, este rezistent la uleiuri şi grăsimi, la solvenţi şi viruşi. Spre deosebire de latex, care este un material poros şi care devine permeabil atunci când este întins peste o anumită limită, nitrilul îşi păstrează structura compactă până aproape de punctul de rupere. Nitrilul este de asemenea un material sigur în contact cu alimentele. Latexul este un material natural obţinut din arborele de cauciuc şi are o flexibilitate sporită. Oferă un simţ tactil superior, este rezistent la apă şi substanţe chimice neagresive. Dezavantajul principal al acestui material este conţinutul de proteine solubile în apă care pot migra în piele şi pot naşte alergii, mai ales în cazul mănuşilor pudrate. Vinilul (PVC) este la origine un material plastic solid. Pentru a obţine flexibilitatea necesară unor produse precum mănuşile se adaugă în compoziţie substanţe speciale (ftalaţi) care însă pot genera şi anumite dezavantaje (pot contamina alimentele, mai ales cele care conţin grăsimi care intră în contact cu mănuşile). Comparativ cu latexul şi nitrilul, vinilul este mai fin la suprafaţă şi oferă un confort mai bun, dar este mai puţin elastic şi mai puţin rezistent la înţepătură. Polietilena este un material termoplastic versatil, care oferă avantajul de a fi uşor de prelucrat în diferite forme dar oferă o protecţie antichimică limitată, ceea ce îl recomandă doar pentru riscuri minime. Avem LDPE (PE de joasă densitate) moale şi flexibilă dar mai puţin rezistentă la înţepături, HDPE (PE de înaltă densitate), mai rigidă dar are o mai bună rezistenţă la abraziune şi înţepare.

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.