Detectoare de gaz


Detectoarele sunt dispozitive construite pentru a semnala prezenţa în aer a diferitelor tipuri de gaze. În funcţie de modul de detecţie, avem detectoarele cu reacţie chimică şi detectoarele electronice. Cele cu reacţie chimică sunt tuburile de sticlă care conţin în interiorul acestora o substanţă care în prezenţa gazului ţintă îşi schimbă culoarea. Mai mult decât atât, gradul de modificare a culorii depinde de concentraţia gazului ţintă în aer. Astfel calibrate tuburile de sticlă pot da indicaţii destul de precise despre compoziţia aerului şi gradul de contaminare. Tuburile sunt uşor de folosit şi se întâlnesc într-o diversitate foarte mare, fiind posibilă detecţia şi măsurarea pentru mai mult de 500 de gaze diferite, fiind de asemenea o soluţie foarte ieftină şi versatilă. Detectoarele electronice sunt echipamente moderne echipate cu senzori care semnalează prezenţa şi măsoară concentraţia gazelor. Pot fi monogaz sau multigaz şi la unele modele senzorii se pot schimba în funcţie de aplicaţiile necesare.

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.