Frânghii de siguranță și poziționare


Frânghiile pot avea diverse grosimi, diverse lungimi, în conformitate cu felurite cazuri de scheme de asigurare necesare în practică. Elementele de legătură sunt acele componente ale unui sistem anti-cădere care unesc hamul cu frânghia sau cablul de asigurare. Elementele de legătură pot fi din frânghie sau din chingă textilă ţesută iar fixarea la capete se face cu conectori. Un conector poate fi o carabinieră sau un cârlig. Carabinierele şi cârligele se întâlnesc într-o gamă foarte variată de forme şi dimensiuni, dedicate unui număr mare de situaţii posibile. Carabinierele şi cârligele trebuie prevăzute cu elemente care să asigure împotriva deschiderii accidentale în timpul lucrului. Frânghiile pot avea lungime fixă sau variabilă, reglarea putându-se face cu diverse sisteme, unele cu blocare automată şi acţionate manual, de tip manustop. 

Frânghiile pot fi de siguranță, care fac parte din sistemul de asigurare împotriva căderii și care se fixează doar de ham în punctele de ancorare sau de poziționare, care asigură doar menținerea poziției în timpul lucrului la înălțime, pentru a lăsa mâinile libere. Acestea se fixează de regulă de centura de poziționare în punctele abdominale, laterale.

Amortizorul de şoc este acea parte a unui sistem anti-cădere care are rolul de a atenua şocul căderii prin disiparea unei părţi e energiei de cădere. Acest lucru se realizează de regulă prin ruperea unor cusături practicate într-o bandă textilă împăturită şi ambalată în aşa fel încât din momentul producerii căderii şi până în momentul opririi, banda împăturiltă se desface şi se desfăşoară până la o lungime (de regulă) de 2 m. Desfacerea şi derularea se produce prin ruperea cusăturilor iar acest lucru consumă din energia cinetică apărută prin cădere. Absorbantul de şoc se montează de regulă între ham şi elementul de legătură, sau între elementul de legătură şi opritorul de cădere dar nu trebuie să lipsească în nici un caz fiind elementul care face ca oprirea să nu fie bruscă, fapt care ar produce rănirea utilizatorului. În mod evident, după o cădere, amortizorul nu mai poate fi folosit, fiind distrusă integritatea sa fizică.

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.