Ind. Alimentara


În industria alimentară rolul echipamentului individual de protecție este dublu. Pe de o parte avem funcția sa clasică de protejare a lucrătorului împotriva factorilor de risc iar pe de altă parte dar cu o importanță cel puțin la fel de mare avem funcția de a izola obiectul manipulat de către lucrător (materiale alimentare) de riscul de contaminare din exterior.

Din acest motiv vom avea ca recomandări speciale pentru industria alimentară echipamentele indivicuale de protecție de unică folosință sau cele împotrivă tăierii.

Ca riscuri specifice industriei alimentare putem evidenția riscurile microbiologice sau riscurile de tăiere.

Spre deosebire de alte domenii de activitate, echipamentul de proetecție din industria alimentară trebuie să răspundă, în egală măsură, normelor de protecție a muncii, dar și reglementărilor privind siguranța produsului alimentar. Specificul activitătii impune, la confecționarea echipamentului de lucru, materiale care să ofere mobilitate, protecție mecanică, protecție termică, dar care să și poată fi ușor igienizate. În același timp, pe cat posibil, ele trebuie să limiteze circulația eventualilor agenți patogeni care ar putea pune în pericol produsul alimentar finit. Desigur, îmbracamintea este diferențiată în funcție de fiecare activitate în parte: horeca, abatorizare și procesare.

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.