Cizme


Sunt articole de încălţăminte confecţionate din PVC sau amestec de PVC, cauciuc, nitril, destinate, în general, a fi utilizate în medii umede, excepţie făcând cizmele electroizolante şi cele forestiere care au destinaţii precise. Talpa poate fi confecţionată din aceleaşi materiale ca şi cizma, este antiderapantă, prevăzută cu striaţiuni. O primă clasificare survine în funcţie de natura riscului pentru care se face protecţia – cizme simple a căror caracteristică principală este de protecţie împotriva pătrunderii apei sau altor lichide, fără acţiune corozivă; cizme antiacide care au un tratament special şi a căror caracteristică este de protecţie împotriva agenţilor chimici; cizme electroizolante care protejează operatorul ce lucrează sau intră în contact cu echipamente electrice sub tensiune; cizme forestiere care protejează operatorul ce lucrează cu motofierăstraie împotriva riscului de tăiere cu lanţul de motofierăstrău. Nivelurile de protecţie sunt similare cu cele de la încălţămintea din piele sau materiale sintetice: fără protecţie – pentru zonele de lucru unde nu există riscuri mecanice sau chimice se recomandă utilizarea cizmelor simple din PVC; cu bombeu de protecţie (cod S4) sau cu bombeu şi lamelă antiperforaţie (cod S5) – pentru zonele în care pot apărea şi riscuri de lovire a degetelor sau de înţepare în talpă. Pentru această categorie există şi o variantă de cizmă care se prelungeşte până la şold sau piept, recomandată pentru lucrări la care operatorul trebuie să intre în incinte cu apă al cărei nivel nu depăşeşte înălţimea taliei sau bustului operatorului.

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.