Ind. Electronica


Specificul echipamentelor utilizate în industria electronică/electrotehnică este dat de sensibilitatea mare la descăcarile electrostatice pe care o au componentele manevrate. Prin frecarea naturală a echipamentului de corpul utilizatorului se produce energie electrostatică. Dacă aceasta se acumulează și ajunge la un anumit nivel critic se produce descărcarea accidentală, manifestată prin mici arcuri electrice. Dacă aceste descărcări se produc în apropierea sau în contact cu componente electronice există toate șansele ca să se producă decalibrări ale acestora sau chair deteriorări ireversibile. Pentru a evita acest risc (care deși nu este un risc asupra lucrătorului paote totuși provoca pierderi econimice majore) se utilizează echipamente de protecție ESD. Aceste echipamente au în componență fibra de carbon cu rol conductiv epntru energia electrostatică și produc în permanență o descărcare controlată a sarcinilor electrostatice către mediul înconjurător, pe măsură ce acestea se creează, prevenind astfel acumularea acestora la niveluri care să provoace descărcarea accidentală.

O altă carecteristică specifică industriei electrotehnice/energetice este cea de protecție împotriva acțiunii curentului electric. În funcție de tensiunea de lucru a instalației la care se intervine întâlnim mai multe clase de protecție pentru cizme și mănuși electroizolante: 00, 0, 1, 2 și 3.

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.